закриващо събитие - cover.png

+ Имаш идея за начинание за по-добро качество на живот в Пловдив?
+ Искаш да бъдеш част от активна група, която се вълнува от подобряването на средата в Пловдив?

Градската лаборатория “Пре-създай Пловдив” е точното място за теб.

Един следобяд изпълнен с конкретни идеи, действие, обмяна на знания и умения, нови контакти. Независимо дали имаш собствена идея, която искаш да доразвиеш или имаш желание да се включиш в проекта на друг, дали идваш от бизнеса, НПО или си гражданин - си добре дошъл!

Ще създадем пространство на изследване, създаване на връзки и прототипиране между разнообразни предприемачески проекти, бизнеса, неправителствения сектор и местните институции.

ПРОГРАМА
12:30-13:30 Регистрация и лек обяд
13:30-16:30 Работа в екипи по разнообразни предприемачески идеи, зададени от участници
16:30-17:00 Презентации и закриване
17:00-18:00 Неформална част на чаша вино

Вход свободен, с предварителна регистрация.

2019 година и предшестващия я период бе изпълнен с много предприемаческа активност в Пловдив. Енергията, генерирана от спечелването на титлата европейска столица на културата, съчетана със завръщането на много хора в града, доведе до създаването на редица нови творчески, образователни, социални и бизнес инициативи и проекти. Каним ви на събитие, в което да изследваме нови взаимовръзки между добрите неща, които се случват в Пловдив, и да погледнем напред - как може чрез сътрудничество да достигнем до по-добро качество на живот в града ни.

Пре-създай Пловдив / Re-Create Plovdiv създаде редица пространства през последните две години за изследване на темата за (социалното) предприемачество във всичките му форми. Резултатите от работата ни показаха още веднъж ясно колко е важно сътрудничеството между разнообразни хора, сфери и организации в града.

Градска лаборатория е закриващото събитие по проекта, с което целим да обобщим резултатите и да отворим възможности за продължение и надграждане на инициативата.

Какво цели събитието?
- Да създаде пространство за разнообразни групи от града (т.нар. “Социална лаборатория”) - от независими творци и малки предприемачи, през служители в администрацията до граждански активисти да обменят идеи и ресурси;
- Да даде възможност на отделни граждани/предприемачи да представят своята идея, да я доразвият и да намерят съмишленици за реализирането ѝ;
- Да генерира идеи за приоритетни теми за развитие на (социално) предприемаческата екосистема в Пловдив.

Пре-създай Пловдив е проект, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019